فایل بررسی آلودگی‌هاي باكتريايي استخرهای شنای

دسته بندي : کالاهای دیجیتال » رشته پزشکی (آموزش_و_پژوهش)
این پایان نامه در قالب فرمت word قابل ویرایش ، آماده پرینت و ارائه به عنوان پروژه پایانی میباشد

 

مقدمه : با توجه به اهميت شنا كردن در سلامت جسم و روان و جنبهی آب درماني بيماري‌ها، رعايت بهداشت و استانداردها در استخرهاي شنا حائز اهميت است. استخرهای شنا بعنوان یکی از مراکز تفریحی و از لحاظ ارتباط مستقیم گروه های مختلف انسانی بعنوان یک منبع بالقوه انتشار آلودگی شناخته مي‌شوند که در صورت عدم توجه به مسائل بهداشتی میتواند منبع انتقال و شیوع بیماری‌های باکتریایی و قارچی محسوب گردد. در این راستا شناخت انواع آلودگی ها در آب های استخر می تواند در یافتن راهکار های عملی برای بهبود سطح بهداشت و کاهش آلودگی آب و متعاقب آن جلوگیری از عوارض ناشی از آن جلوگیری کند. هدف از مطالعه حاضر،  تعیین میزان آلودگیهای باكتريايي در استخرهای سرپوشیده شهر اراک، می باشد.

روش كار : مطالعه حاضر به روش مقطعي بر روی 6 استخر سرپوشيده فعال شهر اراک از اردیبهشت ماه 1392  لغايت اردیبهشت ماه 1393 در مدت زمان 4 فصل انجام گرفت. با مراجعه به استخر ها، نمونه ها در 2 نوبت (روز 45 و انتهای هر فصل) در ساعت 10 صبح برای تمامی استخر ها گرفته شد. جهت نمونه‌گيري از آب استخرها در هر نوبت، يك نمونه از قسمت عميق و يك نمونه از قسمت كم عمق و جهت نمونه برداری از تسهيلات جانبي هر استخر شامل پاشويه، دوش، حمام سونا و جكوزي از موكت هاي استريل در اندازه هاي 4 در 10 سانتي متر استفاده و بدين منظور از ديوار و كف محل هاي مربوطه 8 بار نمونه برداری انجام شد. نمونه ها در مدت زمان كمتر از 2 ساعت پس از جمع آوری به آزمايشگاه قارچ‌شناسي، میکروب شناسی و انگل شناسی دانشكده پزشكي منتقل شدند. همزمان با جمع آوری نمونه ها، دما، PH، حرارت و میزان کلر آب استخر ها نیز مورد سنجش قرار گرفتند. در نهایت اطلاعات بدست آمده در نرم افزار آماری SPSS 18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

يافته‌ها : میانگین pH  آب استخرهای اراک36/7، کلر باقی مانده 8/1 میلی گرم در لیتر، دما 5/29 درجه سانتی گراد و کدورت NTU 49/0 بوده که به جز دما ، بقیه پارامتر ها در دامنه استاندارد قرار داشتند. در بين 6 استخر تحت بررسي استخر B با pH 5/7 بيشترين ميزان و استخر A با 2/7 كمترين ميزان را داشته است. همچنین استخر C با ميزان 5/2 ميليگرم در ليتر داراي بيشترين ميزان كلر بوده است. استخر A ,B و F با دمای 8/29 بیشترین دما را در بین استخرها داشتند. توزيع فراواني نوع باكتري در 4 فصل سال در 6 استخر مورد مطالعه نشان داد که، بيشترين فراواني در نوع كورينه باكتريوم در سه فصل بهار، تابستان و پاييز بود و بعد از آن باكتري استاف اپيدرمايديس به ترتيب در فصل بهار و تابستان و پاييز بيشترين شيوع را داشته است. توزيع فراواني درصد آلودگي استخرها بر اساس نوع باكتري، كورينه باكتريوم با 73/32 درصد شايع‌ترين نوع باكتري در استخرهاي مورد بررسي بود و به ترتيب استخر B با 7/23 درصد بيشترين آلودگي و استخر A با 9/7 درصد كمترين آلودگي را داشت. 

نتيجه گيري : نتایج مطالعه ما نشان داد که، کمیت و کیفیت آلودگی های باکتریایی در استخر های مختلف متفاوت بوده و به نظر می رسد که میزان و نوع آلودگی باکتریایی می تواند با فاکتور های مختلفی مانند PH و دمای آب و همچنین نوع فصول سال مرتبط باشد. با توجه به اهمیت آلودگی آب استخر ها و کمبود مطالعات در منطقه مورد مطالعه، انجام مطالعات آینده با در نظر گرفتن فاکتور های بیشتر مستعد کننده آلودگی در آب استخر ها پیشنهاد می شود. فصل اول : مقدمه

 

1-1- بیان مسئله    2

1-2- كليات    4

1-2-1- بيماريهاي منتشره توسط آب استخر    4

1-2-2- بیماری های انگلی    7

1-2-3- بیماری های باکتریایی    9

1-2-4- بيماريهاي قارچي    19

1-2-5- ويروس‌هاي شناگر    29

1-2-6- آلرژي ناشي از استخرها    29

1-2-7- میکروارگانیسم‌هاي شاخص احتمالي برای کیفیت آب شنا    31

1-2-8- آب و خواص شيميايي آن    33

1-3- اهداف    45

1-3-1- هدف اصلي    45

1-3-2- اهداف ويژه    45

1-3-3- اهداف كاربردي    45

1-4- فرضيات و سئوالات    45

1-4-1- فرضیه    45

1-4-2- سؤالات    45

1-5- تعريف واژه‌ها    46

 

فصل دوم : بررسي متون 

2-1- مروری بر مطالعات انجام شده    48

 

فصل سوم : مواد و روش كار 

3-1- جامعه هدف    53

3-2- جامعه آماري    53

3-3- روش نمونه گیری    53

3-4- نحوه محاسبه حجم نمونه و تعداد آن    53

3-5- روش اجرا    54

3-6-  ابزار جمع آوري اطلاعات و مشخصات آن ها    55

3-7- خطاهاي تصادفي و سيستماتيك و روش حل آن ها    55

3-8- نحوه تجزيه و تحليل اطلاعات    56

3-9- جدول متغیرها    56

3-10- ملاحظات اخلاقي    57

3-11- محدوديت هاي اجرايي طرح وروش كاهش آن ها    57

 

فصل چهارم : يافته‌ها 

4-1- نتايج    59

 

فصل پنجم : بحث و نتيجه گيري 

5-1- بحث    86

5-2- نتیجه گیری    91

5-3-پیشنهادات    91

 

جدول 4-1 : توزيع نوع باكتري بر اساس فصل و سري كشت در استخرهاي مورد مطالعه    61

جدول 4-2 : توزیع فراوانی توام نوع باكتري و فصول بر حسب تعداد    66

جدول 4-3 : توزیع فراوانی توام نوع باکتری و نام استخر بر حسب تعداد    67

جدول 4-4 : توزیع فراوانی توام شاخص ها و نام استخر بر حسب تعداد    69

جدول 4-5 :  میانگین شاخص های میزان کدورت، دما PH و کلر در فصول سال    74

جدول 4-6 : میانگین شاخص های میزان کدورت، دما وPH در مکان استخر    75

 

 

 

نمودارها

عنوان     صفحه

 

نمودار 4-1 :  توزیع فراوانی توام نوع باکتری و نام استخر بر حسب تعداد    68

نمودار 4-2 : توزیع میانگین cl  در  نام استخر    70

نمودار 4-3 : توزیع میانگین دما  در  نام استخر    71

نمودار4-4 : توزیع میانگین EC  در  نام استخر    72

نمودار 4-5 : توزیع میانگین ph  در  نام استخر    73

نمودار 4-6 : توزیع فراواني نوع باكتري در استخرهاي مورد مطالعه    76

نمودار 4-7 : توزيع درصد بدون منفي نوع باكتري در استخرهاي مورد مطالعه    77

نمودار 4-8 : توزیع فراواني نوع باكتري در استخرهاي مورد مطالعه در فصل بهار    78

نمودار 4-9 : توزیع فراواني نوع باكتري در استخرهاي مورد مطالعه در فصل پاييز    79

نمودار 4-10 : توزیع فراواني نوع باكتري در استخرهاي مورد مطالعه در فصل زمستان    80

نمودار 4-11 : توزیع فراواني نوع باكتري در استخرهاي مورد مطالعه در فصل تابستان    81

نمودار 4-12 توزیع فراواني ميزان آلودگي در استخرهاي مورد مطالعه بر اساس فصل    82

دسته بندی: کالاهای دیجیتال » رشته پزشکی (آموزش_و_پژوهش)

تعداد مشاهده: 4038 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.doc

فرمت فایل اصلی: docx

تعداد صفحات: 114

حجم فایل:4,309 کیلوبایت

 قیمت: 65,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل