پاورپوینت خودکشی و مداخله دارویی با نگاه به آمار خودکشی در شهرستان گرگان

دسته بندي : کالاهای دیجیتال » رشته روانشناسی و مشاوره (مقالات_و_تحقیقات)

قالب پاورپوینت خودکشی (از این پاورپوینت به عنوان قالب نیز میتوان استفاده کرد تصاویر گرافیکی جذاب ارائه را به بهترین شکل ممکن متمایز میکند)

پاورپوینت خودکشی و داروهای مربوط به آن با نگاه به آمار خودکشی در شهرستان گرگان

روانشناسی خودکشی

این واژه اولین بار در سال 1642 توسط دکتر سر  توماس براون در کتاب او به نام مذهب یک پزشک ابداع شد ، باورها بر این است که واژه خودکشی بر گرفته از کلمات لاتین Sui  به معنای خود و Caedere   به معنای کشتن است و یا به عبارت دیگر به معنای کشتن خود می باشد .

تعريف خودكشي و اقدام به خودکشی

خودکشی اقدامی با نتیجه مرگبار است که قربانی با آگاهی یا انتظار یک نتیجه مرگبار و با هدف اعمال و تغییراتی که در طلب آنهاست به آن مبادرت می‌ورزد.

فرد بر این باور است که در زندگی به اهداف و امیال خود  نرسیده است و زندگی مفهوم خود را از دست داده.

اقدام به خودكشي اقدامی است با نتیجه غیر مرگبار که در آن یک فرد به صورت عامدانه و بدون دخالت دیگران به یک رفتار غیر مرسوم مبادرت می کند که این رفتار موجب آسیب به خود می شود و به صورت آگاهانه ماده ای را بیش از حد مجاز و بیش از مقدار درمانی می خورد و هدف او از این کار اعمال تغییرات دلخواه از طریق پیامدهای فیزیکی واقعی یا مورد انتظار است.

 

خودکشی از نظر لومبرزو

خودکشی از نظر ژان بشلر: جامع شناس فرانسوي

 

درک خودکشی

شناخت خودکشی، پیچیده ترین و دشوار ترین رفتار انسان است. با این حال افراد خودکشی گرا درست مثل من و شما هستند . آنها مشکلاتی دارند ، ماهم مشکلاتی داریم ، تفاوت بین ما و آنها در این است که در آن لحظه، ما احساس میکنیم میتوانیم مشکلاتمان را مدیریت کنیم و به خاطر آنها احساس خرد شدن نمی کنیم . خودکشی در ساده ترین سطح به نظر می رسد که راه حلی برای یک مشکل باشد . افکار خود کشی زمان هایی روی میدهد که فرد در یک بحران شخصی گرفتار باشد باعث استرس مداوم باشد یا افسردگی، ترس از شکست و یا فقدان غیرقابل پذیرش داشته باشد .

 به عنوان بخشی از انحرافات اجتماعی شناخته شده است اغلب به علت یأس صورت می‌گیرد که علت آن اغلب به اختلالات روانی افسردگی دو قطبی شکست عشقی اعتیاد به الکل و سوء مصرف دارو نسبت داده می‌شود 
 برخی از این داروها شامل قرص برنج و سم‌ها هستند و داروهای اعصاب
 بیانگر این است که سالیانه نزدیک به یک میلیون نفر از جمعیت جهان جان خود را به دلیل خودکشی از دست می‌دهد  
 روانشناسان معتقدند خودکشی و احساس پوچی در انسان مرتبط است  اقدام به خودکشی از مهمترین شاخص های بهداشت روانی افراد در جامعه به حساب می‌آید.

 

بُعد اجتماعي خودكـشي

هر چند خودکشی با عوامل محیطی و اجتماعی ارتباطی تنگاتنگ دارد، اما همیشه و در هر شرایطی به عنوان مسأله اجتماعی بروز پیدا نمی‌کند. آن چه که خودکشی را در سطح مسأله اجتماعی بازنمایی می‌کند، از یک سو نرخ خودکشی و از سوی دیگر احساس عمومی نسبت رواج آن و نیز تمایل به خودکشی است.

 

هر چند خودکشی با عوامل محیطی و اجتماعی ارتباطی تنگاتنگ دارد، اما همیشه و در هر شرایطی به عنوان مسأله اجتماعی بروز پیدا نمی‌کند. آن چه که خودکشی را در سطح مسأله اجتماعی بازنمایی می‌کند، از یک سو نرخ خودکشی و از سوی دیگر احساس عمومی نسبت رواج آن و نیز تمایل به خودکشی است.

بعد اجتماعی خودکشی از منظر امیل دورکیم

دورکیم طبیعت بشر را با رجوع به مفهوم واقعیت های اجتماعی تبیین می کند 

 "خودکشی همراه با تمدن ظاهر می شود و یا حداقل آن چه به شکل خودکشی  در جوامع فروتر ملاحظه می شود ، خصوصیات ویژه ای دارد ..."

دورکیم درتحقیق خود قصد آن  داشته که بین میزان خودکشی و درجه‌ی پیوستگی افراد  درگروه‌های اجتماعی (همبستگی و انسجام اجتماعی) رابطه برقرارکند ومعتقد است که هدف دورکیم این بود که میزان خودکشی در گروه های مختلف اجتماعی را به خصایص مشخصه ی این گروه ها ربط دهد

درزندگي شهرنشيني كنوني، جمعیت بسیار زیاد  درشهرها وعدم تجانس افراد با هم واحساس غربت ، تنهایي وكم ‌شدن تعداد افراد خانواده‌ها و كاهش‌يافتن محبت خانوادگي، افزایش استقلال فردی، هم‌چشمي‌ها و پيداشدن آرزوهاي دور و دراز زندگي مادي، خواستن‌ها و نتوانستن‌ها، فرارازخانواده و پناه‌بردن به اجتماع نا آشنا، سرگشتگي درميان ارزش‌هاي متضاد زندگي شهري جديد، ناتوانی درمبارزه با دشواري ها وشكستها و نوميديها، محروميت درعشق توام با فقر مادي  وسرانجام ضعف يا رنجوري شخصيت آن چنان ناراحتي‌هایي ايجاد مي كند كه فرد خود را در نابودي وپوچی  جستجو مي كند و دست به خودكشي ميزند. 

نسبت‌هاي خودكشي و عوامل مرتبط با آن

•جنس: در تمام سنین مردها سه برابر زن ها خودکشی موفق داشته اند در حالی که زن ها سه برابر مردها اقدام به خودکشی می کنند .

•سن :خودکشی و بیشتر از آن ژست و فکر خودکشی در نوجوانان افسرده دیده می شود . (خودکشی سومین عامل مرگ ومیر نوجوانان است .)

•مذهب:میان یهودیان و کاتولیک ها ، خودکشی نسبت به پروتستان ها کمتر است ومیان مسلمانان به خصوص طبقات مذهبی که ازایمان بیشتری  برخوردار باشند تصورمی شود از تمام مذاهب کمتر باشد.

•وضعیت تأهل : خودکشی میان افراد مجرد دوبار بیشتر از افراد متأهل است و برای مطلقه وبیوه چهار تا ده بار بیشتر از کسانی است که  با همسر خود زندگی می کنند.

•نژاد : در امریکا اغلب خودکشی سفیدپوستان از سیاه پوستان بیشتر است.

•شرایط اقلیمی : اثربادهای خنک مثل " فون" دردره‌های کوه آلپ وحتی در شمال ایران ، به ویژه درگرگان ، باعث حالت تهییج و تشویش بالایی  می‌شود .خطرات خودکشی در هوای خشک قاره‌ای، یا در بهار هنگام افزایش فشار جوی افزایش می‌یابند.

•سلامت جسمی وروانی محیط زندگی : زندگی در شهرهای بزرگ خطر اقدام به خودکشی را افزایش می دهد. 

 

سبب شناسی (عوامل روانی -اجتماعی )
 فشارهای خانوادگی جدایی والدین مردودی در نوجوانان عشق‌های دوران نوجوانی و سرزنش‌ها سرکوب‌های پی در پی امیال‌ها و خواسته‌ها و انتظارات در مراحل مختلف زندگی و افسردگی از عوامل خودکشی می‌تواند به شمار رود.
 افسردگی و ارتباط آن با خودکشی
 1- جوانانی که راجع به خودکشی حرف می‌زنند هرگز اقدام به خودکشی نمی‌کنند.
2- اقدام به خودکشی یا خودکشی موفق بدون اخطار صورت می‌گیرد.
3 -اگر شخصی اقدام به خودکشی نماید زنده بماند هرگز به اقدام  مجدد نخواهد داشت.
4
4- اگر فردی مقصد خودکشی داشته باشد راهی برای جلوگیری وجود ندارد.
5 - جوانانی که می‌خواهند خودکشی کنند نمی‌توانند به خودشان کمک کنند.
6-  مداخله موثر برای خودکشی فقط توسط درمانگران حرفه‌ای صورت می‌گیرد.
7- اکثر جوانانی که خودکشی می‌کنند در پی کمک گرفتن جهت حل مشکل خود نیستند.
8 - بعضی از کسانی که خودکشی می‌کنند بیماری روانی می‌باشند.

9 - کسانی که تهدید به خودکشی می‌کنند به دنبال جلب توجه هستند.
 عوامل خطرساز

1- جنسیت 
2- سن
3- وضعیت تاهل
4 -شغل
5 -نوجوانی و دوران پیری
6 -هویت دوجنسی یا همجنس گرایی
7- رفتار جنایی
8 -تایید فرهنگی خودکشی
9- هذیان
10- از دست دادن والدین
11- سابقه خانوادگی خودکشی 
12 -نومیدی
13 - خود بیماری انگاری
14 - تکانشگری
15 -افزایش سرآسیمگی
16-  تقریبا 95درصد همه کسانی که خودکشی می‌کنند مبتلا به یک اختلال روانی بوده‌اند
17 - عزت نفس پایین
18 - زندگی در تنهایی
19- بیماری یا اختلال جسمی
20 - سابقه اقدام به خودکشی منجر به مرگ می‌شود
21-  بیکاری
22 -80 درصد اختلال افسردگی
23- 10-درصد اسکیزوفرنی
24 درصد دمانس یا درلیوم

 خودکشی از نظر لومبرزو
 لومبرزو و غیر خودکشی مستقیم یا ساده سه نوع خودکشی دیگر شواهدی ذکر می‌کند
 خودکشی غیر مستقیم
 خودکشی ساختگی
 کشی مضاعف

 انگیزه‌های خودکشی
 دارای انگیزه‌های مختلف است مانند انتقام جویی جلب محبت حس ترحم خودنمایی کسب شهرت شود اقتصادی یا سیاسی هر عاملی را که در مورد خودکشی تاثیرگذار باشد وضعیت روانی فرد را مرتکب به خودکشی می‌کند

          
         داروهای باربیتوراتها (بارکوتیک ها) درجات مختلفی دارند که بر دستگاه عصبی تاثیر می گذارند. دوزهای کم موجب دپرسیون خفیف می شوند و دوز زیاد باعث دپرسیون شدید می شوند که باعث خواب آلودگی شدید و علاوه بر سیستم عصبی بر سیستم قلبی و عروقی نیز تاثیر می گذارند که در نهایت بیمار به اغماء می رود و منجر به مرگ می شود.
این داروها در املاح سدیم آن به خوبی از طریق معده و زبان (به صورت قرص و کپسول ) و شیاف و تزریق وریدی خوب می شوند و مصرف زیاد آنها وابستگی (اعتیاد) به وجود می آورد. خطر مرگ در آنها بستگی به دوز مصرف دارد البته وزن و یا حساسیت فرد نیز مؤثر است. این داروها سیستم عصبی مرکزی را کاهل کرده و باعث می شوند فرمانهای عصبی به قلب و مغز آرامتر صورت بگیرد و فرد احساس آرامش کند و از فشار خون و تعداد نبض هم کاسته می شود . در مصرف دوز بالای آن سیستم عصبی بسیار نافرجام عمل کرده و دستوراتی که جهت سلامتی بدن و تنظیم عملکرد خوب اندامها از مغز به آنها می رسند مختل شده و مغز دچار آشفتگی می گردد و اندامها به خوبی کار نکرده و نهایتا منجر به مرگ مغزی یا افت فشارخون شدید و سنگ کوب می گردند . البته بیشتر مرگهائی که از مصرف خواب آورها ایجاد می گردند به علت تداخل دارویی (خود مصرفی فرد) می باشند. مثلا قرص های کدئین دار و یا دیازپام ها و خواب آورها هرگز با قرص های کنترل فشارخون نباید مصرف شوند چون ایجاد افت شدید فشار و اختلال در کار قلب و عروق می گردد . عوارض آنها تنگی نفس شدید و سرگیجه    و نهایتاً اغماء می گردد.
             به عنوان مثال می توان چند نمونه را نام برد :
1-      فلورازپام : داروی آرام بخش نه چندان قوی که به سرعت از معده جذب می شود و در کبد     متابولیزه شده و از ادرار دفع می شود . مصرف الکل با این دارو خطرناک است و این دارو وابستگی جسمی و روحی (اعتیاد) ندارد و دوز آنها کپسولهای 15 و30 میلی گرمی می باشند.
2-    نیترازپام : مشابه فلورازپام است اما کمی قویتر که بین 21 تا 25 ساعت نیز عمر آن  می باشد و دوز آنها قرص های 5 و10 و20 میلی گرم می باشند.
3-    دیازپام : مشتقاتی از والیوم ها هستند که در دوزهای 2،5،10 میلی گرمی وجود دارند . آرام بخش های قوی هستند که حتی برای کمر دردهای ناشی از تنگی کانال نخاعی نیز استفاده می شوند . استفاده زیاد و طولانی آنها اعتیاد آور است . از این داروها برای ترک اعتیاد به الکل و مواد مخدر استفاده می شود. در زمانهای نه چندان دور از این دارو جهت خود کشی استفاده می شد . مصرف زیاد آن در یک زمان باعث افت فشار خون ، تنگی نفس شدید ، از بین رفتن تحرک روده و معده یبوست شدید ، لرزش دست ، سیاهی رفتن چشم و کم شدن مقدار گلبولهای سفید خون می شود .
4-    اگزازپام : مشابه دیازپام یا والیوم است با دوز کمی کمتر البته این دارو را برای کسانی که قرص های فشار خون مصرف می کنند تجویز می شود و چون تداخل دارویی با این داروها ندارد به صورت کپسولهای 15و قرص 10 میلی گرم در بازار وجود دارد .
5-    مپروبامات : از راه خوراکی وارد بدن می شود و بعد از مدت 2 تا3 ساعت حداکثر غلظت را در پلاسمای خون دارد نیمه عمر مفید دارد تا 10 ساعت است و در تمام بدن به صورت یکسان پخش می شود تا %90 دارو جذب و %10 آن بدون تغییر از ادرار دفع می شوند. مصرف زیاد آن باعث تاری دید، دل درد ، سر درد ، اختلال در تکلم ، استفراغ ، خواب رفتن عمیق ، تپش زیاد قلب و سنگ کوپ (مرگ) می شود . به صورت قرص های 400 میلی گرم وجود دارد . موارد مرگ بدنبال مصرف 12 گرم گزارش شده است . با آنتی هیستامین ها (ضد حساسیت) و آرام بخش هایی که بر سیستم عصبی خودکار تاثیر می گذارند تداخل دارویی دارند و مصرف با هم بسیار خطرناک است.
6-    سولفات مرفین : این دارو آرام بخش و مسکن بسیار قوی می باشد که حتی در درمان دردهای شکستگی استخوان یا جمجمه و درد های حاد کلیوی استفاده می شود و بسیار زود عمل می کند . به صورت تزریقی وجود دارد که مقدار 10 میلی گرم برای 70 کیلوگرم وزن بدن تجویز می شود این دارو به علت اعتیاد شدید و خطر فراوان در دارو خانه ها وجود ندارد و فقط در ایستگاه های اورژانس و بیمارستانها موجود می باشند . تزریق وریدی این دارو بسیار آرام بخش و حالت خوشایندی دارد که بسیاری از معتادان به دنبال مصرف آن می باشند و بیشتر گزارش مرگ از افراد معتاد به تزریق این دارو گزارش شده است .
7-    کدئین : داروی ضد درد و از گروه مرفین ها و مخدرها هستند . قدرت آنها یک ششم مرفین ها هستند . این دارو به عنوان ضد سرفه و درد قفسه سینه هم تجویز می شود به صورت شربت ضد سرفه کدئین . بسیاری از افراد معتاد از این شربت به صورت خوراکی در سه یا چهار وعده (کل شربت) جهت مصرف اعتیاد خود استفاده می کنند البته امراض مصرف زیاد آن مانند 
    داروهای آرام بخش می باشد ولی به عنوان علت اصلی مرگ فردی  گزارش نشده است . مصرف  این دارو با آرام بخش کلرودیازپوکساید می تواند سبب اغماء و مرگ شود که متاسفانه گزارش هایی در این مورد وجود دارد هر چند که خود کدئین زیاد قوی نیست .
8-    نوروتریپتیلین و امی ترپپتیلین و ایمی پرایمین کلراید: در درمان افسردگی استفاده می شوند . بیمارانی که این داروها را مصرف می کنند بیشتر مواقع از معرض مستقیم نور خورشید باید دور باشند چون باعث فشار چشم بالا می گردد و به نور زیاد حساس هستند . در بیشتر مواقع باعث افزایش وزن می گردد و مصرف زیاد آنها اختلال در کبد و مغز استخوان به وجود می آورد . تداخل دارویی با الکل و داروی کلونیدین (تنظیم کننده فشار خون بدن) شدیدا دارند و آنتی هیستامین ها و داروهای ضد تشنج .
9-    دوپامین یا اپی نفرین یا افدرین : بیشتر این داروها تزریقی هستند چون به صورت خوراکی در معده با اسید معده ترکیب شده و بدون تاثیرند . این داروهای آرام بخش در تصادفات شدید یا ضایعات شدید در بدن بیمار که باشد استفاده می کنند که بعد از تزریق در پنج دقیقه عمل می کند در بیمارانی که ضایعه قلبی دارند نباید مصرف شود . در محلول یک صدم اپی نفرین  به صورت استنشاقی استفاده می شود که اگر این مخلوط را تزریق کند حتما موجب مرگ می شود . از این داروها مخصوصا اپی نفرین ( به علت اینکه خود و هر دارویی که مخلوط شود سریع عمل می کند ) برای تزریق مواد استفاده می کنند که متاسفانه به دلیل افزایش سریع در فشار خون موجب خونریزی مغز می گردد و علت مرگ همین است پس از مصرف این دارو .

10-    متادون : این دارو به صورت قرص و شربت در بازار موجود است و برای ترک اعتیـاد به کار 
می رود . آرام بخش قوی و حالت سرخوشی فراوانی برای فرد دارد که متاسفانه خود باعث اعتیاد می شود مصرف یکباره زیاد آن بسیار خطرناک است مخصوصا در کودکان باعث مرگ شده این دارو بر روی کبد تاثیر مخربی دارد و صورت و پوست بدن پف کرده و خارش پوست از عوارض آن است و در کلینیک ها برای درمان اعتیاد استفاده می شود .
 

دسته بندی: کالاهای دیجیتال » رشته روانشناسی و مشاوره (مقالات_و_تحقیقات)

تعداد مشاهده: 22 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: .pptx

تعداد صفحات: 45

حجم فایل:8,928 کیلوبایت

 قیمت: 58,500 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل