فایل تاثير ويژگي شخصيتي كاركنان بر عملكرد با رويكردي استراتژيك
دسته بندي :
کالاهای دیجیتال »
رشته مدیریت (آموزش_و_پژوهش)
دانلود پایان نامه بررسی تأثير ويژگيهاي شخصيتي كاركنان بر روي عملكردشان با رويكردي استراتژيك
این پروپوزال در قالب فرمت word قابل ویرایش ، آماده پرینت و ارائه به عنوان پروژه پایانی میباشد
توضیحات:
فهرست مطالب صفحه
چکیده : 1
فصل اول کلیات تحقیق 2
چارچوب تحقيق Error! Bookmark not defined.
1-1 مقدمه 3
1-2 بيان مسأله 5
1-3 اهمیت وضروت موضوع تحقیق 8
1-4 اهداف تحقيق 8
1-5 سوالات تحقیق 10
1-6 اهميت موضوع 10
1-6-1 شركت كميكال(پروفايل شايستگي) 11
شكل 1-1 مدل پروفايل شايستگي درشركت كميكال 13
1-6-1 شرکتهای صنعتی ژاپنی 14
نمودار 1-1 14
1-6-2 شرکتهای آمریکایی 15
1-7 چارچوب نظري 16
1-8 مدل پيشنهادي تحقيق 20
مدلت حقيق 23
شکل 5-1 مدل تحقیق 24
1- 9 فرضيههاي تحقيق 24
1-10 متغيرهاي تحقيق 24
1-11 تعريف واژگان 25
1-11-1 تعاريف عملياتي 25
فصل دوم:مبانی نظری وپیشینه تحقیق 28
2-1 مقدمه 29
2-2 بخش يك (شخصيت) 31
2-2-1 تعريف شخصيت 32
2-2-2 ماهيت تعريف شخصيت ازنظرتعريف علمي 33
.....
و.....
.....
منابع ومآخذ 131
كتابها 131
منابع خارجي 136
پاياننامه 138
سايتهاي اينترنتي 139
پرسشنامه 140
چکیده :
هدف اصلی از انجام این پژوهش بررسی و شناخت تاثیر ویژگی های شخصیتی کارکنان بر میزان عملکرد آنان می باشد .تحقیق حاضر با عنوان بررسی تاثیر ویژگی های شخصیتی کارکنان هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران ( هما ) بر میزان عملکرد آنان با رویکرد استراتژیک با جامعه آماری 530 نفر از کارکنان اداره مرکزی سازمان هما انجام شد . برای نیل به این هدف‚ اهداف فرعی و بر آن مبنا سوالات تحقیق و فرضیه های مرتبط تدوین گردید. روش تحقیق در این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش اجرا پیمایشی – همبستگی است و از پرسشنامه های استاندارد ویژگی های شخصیتی و عملکرد به عنوان ابزار سنجش این تحقیق استفاده شد ه است . در اين تحقيق ، از نمونه گيري تصادفي طبقه اي استفاده و از هر طبقه نيز نمونه ها به صورت تصادفي ساده انتخاب شده اند. با توجه به تعداد نمونه،115 عدد پرسشنامه قابل استفاده و تجزيه و تحليل بود. روایی محتواي اين پرسشنامه توسط استاد راهنما ومشاور و چند نفر از افراد مطلع مورد تأييد قرار گرفته است ، پايايي پرسشنامه يا قابليت اعتماد آن با استفاده از روش آلفاي كرونباخ محاسبه شده و مورد تائید است. جهت تجزیه و تحلیل آماری از طریق نرم افزار SPSS مورد بررسی قرار گرفت ونتايج حاصل از پژوهش با توجه به دادههاي جمعآوري شده و آزمونهاي آماري نشان داد که بین 3 عامل شخصیت منطبق با نظریه استیفن پی رابینز ، کانون کنترل ، ریسک پذیری و سازگاری با موقعیت با عملکرد کارکنان رابطه معنی داری وجود دارد.
کلید واژه ها :
ویژگی شخصیتی - عملکرد – رویکرد استراتژیک
1-1 مقدمه
از نخستين ربع سده بيستم كه رشته منابع انساني به صورت مديريت كاركنان به وجود آمد تا كنون ماهيت منابع انساني دستخوش تغييرات عمدهاي شده است. مديريت كاركنان ريشه در الگوي غالب (حوزه تفكر غالب) از روانشناسي صنعتي دارد و راه حلي است براي رفع مشكلات نگران كنندهاي چون ناكارايي كاركنان و ناآراميهاي كارگران. (كاپلان و نورتون ،252:1384)
بطور كلي پيشرفت جامعه در گرو استفادۀ بهينه از نيروي انساني آن است. افراد از لحاظ توانائيها، استعدادها، علايق و ديگر خصوصيات شخصيتي با يكديگر متفاوتند موفقيت در انجام كار نيز مستلزم توانائيها و استعدادهاي خاصي است. اگر بتوان برنامهريزي دقيق و منظمي جهت هدايت شغلي افراد طرحريزي نمود نه تنها به پيشرفت جامعه كمك شده است بلكه رضايت فردي نيز حاصل ميگردد. جهت حصول به برنامهاي دقيق و منظم لازم است با توجه به ويژگيهاي فرهنگي و نيازهاي جامعه از تحقيقات و بررسيهاي انجام شده و موفق در اين زمينه استفاده كنيم. (هالند2، 15:1375)
عوامل مختلفي ميتوانند روي عملكرد كاركنان تاثير داشته باشند. در اين ميان توجه به انسان و خصوصيات و ويژگيهاي فردي وي بسيار مهم است. شايد بتوان گفت كه در بسياري از موارد عملكرد انسان نتيجه و بازتاب خصوصيات و ويژگيهاي روحي و طرز تلقيهاي او از جهان هستي يعني طبيعت است. (ابطحي، 22:1386)
ما در دوراني زندگي ميكنيم كه سرعت تغييرات بسيار بالا ميباشد و همه جا صحبت از مزيت رقابتي و پيشي گرفتن از رقباست و براي اين پيشي گرفتن از ابزارهاي متفاوتي مانند تفكر استراتژيك، برنامهريزي استراتژيك، برنامهريزي استراتژيك منابع انساني و امثال اينها استفاده ميشود.در هر نوع از برنامهريزيهاي استراتژيك توجه خاصي به محيط داخلي و خارجي سازمان ميشود و در محيط داخلي سازمان مخصوصاً سازمانهاي كنوني توجه خاصي به نيروي انساني شده است و هنگامي كه از نيروي انساني صحبت به ميان ميآيد ويژگيهاي شخصيتي فرد جلوهگر ميشود كه در اين تحقيق به بررسي و ارتباط بين ويژگيهاي شخصيتي كاركنان و عملكرد آنان با ديد استراتژيك پرداخته ميشود.
از دو بعد مهم ميتوان روش استراتژيك در مديريت منابع انساني را، از روشهاي سنتي مديريت واحد كاركنان متمايز كرد اولين اقدام مستلزم اين است كه روشهاي مديريت منابع انساني با فرايند مديريت استراتژيك سازماني مرتبط شوند. يعني ابتدا بايد مسايل منابع انساني را بخشي از دستورالعمل استراتژي سازمان تلقي كرد. دوم، بايد در روشهاي مختلف منابع انساني به نوعي همافزايي يا دست كم، به درجهاي از سازگاري دست يافت و مطمئن شد كه اين روشها با نيازهاي سازمان همخواني دارند (رايت و مك ماهان 1992: 298).
در تلفيق انديشه مديريت راهبردي با مديريت منابع انساني، از يك سو منابع انساني منابع استراتژيك تلقي ميشوند و ضرورت برخورداري فراتر از ساير عوامل توليد را ميطلبند و از سوي ديگر دخالت دادن تصميمهاي مربوط به امور منابع انساني را در شكلگيري راهبردهاي عمده سازمان اجتناب ناپذير ميسازند. (مير سپاسي، 50:1385)
پژوهش فوق در خصوص ارتباط بين ويژگيهاي شخصيتي وعملكرد كاركنان با نگاهي استراتژيك ميباشد استراتژي تدوين شده در هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران ( هما ) و نحوه بكار گيري آن در سيستم جذب نيروي انساني مورد مطالعه است.
1-2 بيان مسأله
در سالهاي كنوني يعني زماني كه سرمايه انساني به عنوان يك منبع اصلي از مزيت رقابتي پايدار جانشين ساير شكلهاي سرمايه ميشود پديده جهاني شدن معرف سازمانهايي است كه داراي انواع روشهاي تامين نيروي انساني هستند و سيستم تامين نيروي انساني با ديدگاه استراتژيك به صورت فزايندهاي كسب شهرت نموده است. (رايت و مك ماهان 1992: 68)
حضور مدير منابع انساني با ديدگاه استراتژيك، مسئوليت و پاسخگويي ويژهاي به وجود ميآورد كه لازمه پذيرش آن درك وسيعي از حوزههاي تخصصي مقوله مديريت منابع انساني با بينش استراتژيك است و طبعاً اين كار از افرادي با تحصيلاتي در حد ديپلم يا پايينتر يا تجربيات سنتي يك واحد كارگزيني كه معمولاً جز به اقدامات اجرايي روزمره اداري دست نميزنند ساخته نخواهد بود. ادعا شده است كه مؤثرترين راه به دست آوردن مزيت رقابتي در شرايط فعلي كارآمدتر كردن كاركنان سازمانها ميباشد و اين مهم جز با در نظر گرفتن افرادي شايسته براي پستهاي سازماني ميسر نخواهد بود. كه يكي از آن شايستگيها داشتن ويژگيهاي شخصيتي مناسب با شغل است. طبيعي است كه مديراني با بينش استراتژيك و به ويژه مديران منابع انساني صرفاً به نحوه انجام وظيفه كاركنان نميپردازند بلكه با تدابيري مؤثر در جذب و نگهداري و كاربرد مطلوب منابع انساني، انسانهايي با توانايي، شخصيت و خلق و خوي متناسب با فرهنگ مأموريت سازمان بوجود ميآورند كه به جاي بكارگيري ابزار كنترل و نظارت مستمر، خود آنها، از وجدان كار و فرهنگ والايي برخوردارند و طبعاً ايجاد و تقويت انسانهايي با چنين خلق و خوي كاري، وظايف مديران منابع انساني سازمانها را وسيعتر ساخته است. (مير سپاسي، 1:1385)
با تکیه بر نتایج نظرسنجی ها و تاکید بر مستندات ارائه شده در سایت تخصصی سازمان هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران دلایلی که در ذیل به آنها اشاره خواهد شد و تبیین کننده عملکرد پایین سازمان می باشد پژوهشگر را برآن داشت که به بررسی ویژگی های شخصیتی افراد و تاثیری که بر عملکرد کارکنان دارد بپردازد. این سازمان بدون توجه به کمیت و کیفیت عملکرد کارکنان و عوامل موثر بر عملکرد آنها و همچنین بدون توجه به نظرات و میزان رضایت ارباب رجوع خود ( مسافران ) نمی تواند آن گونه که باید به اهداف خود دست یابد.با توجه به تحولات اخیر در ناوگان مسافربری کشور و ضعف عملکرد این سازمان از جمله مواردی که می توان به آن اشاره کرد :
پایین آمدن سطح کیفیت خدمات و بالاتر رفتن قیمت بلیط ها
فشار مالی مضاعف بر بدنه میانی و پائینی کارکنان
نیاز محسوسی به گرفتن بازخورد از میزان عملکرد کارکنان را ایجاد می کند . عملکرد انسان در درون سازمان انعکاسی از دانش ، مهارت و ارزشهای اوست . به همین منظور شناخت عوامل موثر بر عملکرد کارکنان یکی از اهداف بهسازی نیروی انسانی در مدیریت بخش های دولتی است .
عوامل موثر بر عملکرد در سطح سازمانی عبارتند از :ساختار سازمانی ، محیط سازمانی ، سیاستها ، رویه های سازمانی و عوامل موثر بر عملکرد کارکنان عبارتند از :ارتباطات ، قدرت ، ویژگی های شخصیتی ، رفتار گروهی و تعارض . (استیفن . پی . رابینز، 1390 ).
یکی از این عوامل ویژگی های شخصیتی کارکنان است . که با توجه به اهمیت این فاکتور و اینکه اگر بتوان شخصيت افراد را تشخيص داد ميتوان رفتارهاي آنها را هم پيشبيني نمود و در رفتار سازماني پيشبيني رفتار كاركنان موجب كنترل مثبت آنها شده، در بالا بردن عملكرد آنها تاثير بسزايي دارد و همینطور استفاده از آن در بخش گزینش و جذب کارکنان هما در اداره استخدامی این سازمان در جهت انتخاب صحیح و در نتیجه بهبود عملکرد کارکنان نقش بسزایی ایفا می کند و علاقمندی پژوهشگر به تعیین رابطه احتمالی بین یک عامل شخصیتی و عملکرد کارکنان (که از اهمیت بالایی برخوردار است ) از طرف دیگر به عنوان مسئله تحقیق پژوهشگر مطرح می شود .
و...